Over ons

Wereld Kids is een kleinschalige kinderopvang aan de rand van Rotterdam centrum, met één vestiging. Wij vangen kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. KDV Wereld Kids bevindt zich aan de Boezemstraat in Kralingen-Krooswijk. De opvang is gevestigd in een schitterend monumentaal pand met aangrenzend een zeer royale afgesloten buitenspeelplaats waar uw kind fijn kan spelen.

Het is een kleine KDV vestiging, waardoor de kinderen alle leidsters goed kennen. De groepen zijn huiselijk ingericht. Kinderen voelen zich bij ons snel op hun plek en veilig bij onze leidsters.

We vinden het belangrijk dat onze opvang een vertrouwde plek is waar ouders hun kind(eren) met een gerust hart naartoe brengen. Een plek waar medewerkers gemotiveerd en met plezier hun werk doen en een omgeving waar kinderen blij naartoe komen en na een dag vol pret weer naar huis gaan.

Wereld Kids heeft als doel om kinderen, naast hun gezinssituatie, een beschermde huiselijke omgeving te bieden waar zij kunnen spelen en zich ontwikkelen en waarin de opvoeding wordt ondersteund en met de ouders wordt gedeeld.

Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Bij binnenkomst van een nieuwe baby of dreumes ontfermt een vaste leidster zich over het kind. Er is veel aandacht om uw kind zich thuis te laten voelen op de vestiging en om een band op te kunnen bouwen met de leidster. Deze leidster is ook het aanspreekpunt voor de ouders.

Voor de kleinste kinderen houden we zoveel mogelijk het ritme van thuis aan. Kinderen vanaf 1 jaar draaien in principe mee in het vaste eet- en slaapritme van het dagverblijf.

We gebruiken een herkenbare vaste dagindeling, maar proberen ook een omgeving te creëren waar kinderen worden uitgedaagd om zelf ervaringen op te doen. Een plek waar een gezellige sfeer hangt, waar afwisselende activiteiten worden gedaan, met binnen- en buitenspeelruimtes waar de zintuigen van uw kind gestimuleerd worden om heerlijk te spelen en te ontdekken. Naast het spelen met leeftijdsgenootjes stimuleren we de ontwikkeling van de wat oudere kinderen ter voorbereiding op de basisschool.

Medewerkers kinderdagverblijf

Uw kind wordt bij ons opgevangen door een team van deskundige, gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Binnen Wereld Kids stellen we hoge eisen aan onze medewerkers. Niet alleen qua opleiding en ervaring, maar vooral aan persoonlijke vaardigheden en eigenschappen. Rust, vertrouwen, sociale vaardigheid, adequaatheid, enthousiasme en humor zijn hierbij belangrijke selectiecriteria.

Er wordt een groot beroep gedaan op verantwoordelijkheidsgevoel. De groepsleid(st)er is immers mede partner in de opvoeding en verzorging van uw kind.

De kennis en deskundigheid van onze leidsters is altijd up-to-date, doordat zij regelmatig bijgeschoold worden.

Daarnaast volgen ze extra cursussen volgen op het gebied van veiligheid en hygiëne (zoals EHBO en BHV), maar ook cursussen op het gebied van spel- cognitieve- en sociaal emotionele ontwikkeling.