Flexibele kinderopvang Rotterdam

Wereld Kids biedt naast de reguliere dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar ook de mogelijkheid tot flexibele kinderopvang aan.

Dit betekent dat wij flexibel inspelen op de opvang behoeften van de ouders en hun kinderen. De vertrouwde omgeving, de behoeften van ieder individueel kind en de (wisselende) werktijden van de ouders zijn bepalend voor onze vorm van opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Geen knellende regels, maar zo flexibel als u dat wenst en voor ons mogelijk is.

Wij hanteren geen vaste dagdelen wanneer u dat niet wenst. Voor de flexibele dagopvang geldt een minimale afname van 2 dagen/ 4 dagdelen per week. Eén dagdeel is 5 uur, daarbij kunt u zelf kiezen voor de ochtend of de middag.

U bent flexibel in wanneer en hoe laat u uw kind brengt of haalt (mits de groep het toelaat). U meldt uw kind minimaal 14 dagen van tevoren aan, eerder aanmelden mag ook. Dit is vooral handig als uw werktijden wisselend zijn. Voor deze flexibele vorm van opvang is een klein aantal plaatsen beschikbaar.

 

Flexcontract kinderopvang

Voor de flexopvang kunt u een flexcontract afsluiten.

Het enige verschil tussen de standaard kinderdagopvang is dat de dagen met een flexcontract flexibel in te delen zijn.

Het flexcontract kan op ieder moment afgesloten worden. De ouder neemt een bepaald aantal uren per maand af, en deelt zelf de dagen in. Naar aanleiding van het werkrooster van de ouders worden (minimaal twee weken van te voren) de dagen opgegeven voor de komende maand (als dat niet lukt, dan geeft u de dagen in ieder geval door zodra uw rooster bekend is).

Daarnaast is het mogelijk om net als met het gewone contract extra dagen af te nemen, indien er plek beschikbaar is.

U kunt met een flexibel contract geen aparte vakantieopvang opnemen. Wanneer kinderen op vakantie gaan, kunnen die uren niet worden ingehaald.

 

Uurtarief flexibele opvang

Het uurtarief voor de flexibele opvang is € 9,00 (peildatum 01-01-22)

Er wordt vooraf gefactureerd. Wanneer de uren niet gebruikt worden vervallen die. Eventuele extra afgenomen dagen worden de volgende maand extra gefactureerd. Meer informatie over de tarieven van de kinderopvang vindt u op de Tarievenpagina.

Hebt u vragen over de flexibele opvangmogelijkheden?

Bel (010 – 84 35 460) of mail ons dan even, wij denken graag met u mee!