Kinderopvang

Kinderdagverblijf Wereld Kids is een kleinschalig kinderdagverblijf in Rotterdam. De kinderopvang is gevestigd in een schitterend gerenoveerd monumentaal pand aan de rand van Rotterdam centrum, met het Kralingse Bos binnen handbereik.

Leeftijdsgroepen kinderopvang

Onze dagopvang vangt kinderen op in de leeftijd vanaf 0 tot 4 jaar. De allerkleinsten kunnen bij ons vanaf 6 weken terecht. Wij hebben bij de kinderopvang één verticale babygroep en drie horizontale peutergroepen.

Onze groepsindeling ziet er als volgt uit:

 • één babygroep voor maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar
 • en één dreumes-peutergroep voor maximaal 10 kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar.
 • twee peutergroepen voor maximaal 9 kinderen en maximaal 11 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar

Een verticale groep houdt in dat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in één groep zitten. Bij onze verticale babygroep zijn dat kinderen van 0 tot 2 jaar. In de verticale leefgroep zitten de baby’s en dreumesen bij elkaar. We zorgen daarbij voor een evenwichtige verdeling tussen klein en groot. Als een kind in een verticale leefgroep zit, blijft het in principe bij dezelfde begeleiding en dezelfde kinderen.

De voordelen van een verticale groep:

 • Er ontstaat een hechte band tussen begeleiders, kinderen en ouders.
 • In deze vorm van opvang boots je als het ware een groot gezin na, waardoor kinderen spelen én leren. De kleine kinderen kunnen leren van de grote, terwijl de grote kinderen het vaak leuk vinden om mee te zorgen voor de kleintjes.

Een horizontale groep bestaat uit kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Kinderen blijven gedurende een bepaalde periode in dezelfde groep. En als ze ouder worden, gaan ze over naar een andere horizontale groep.

De voordelen van een horizontale groep:

 • Kinderen ontmoeten leeftijdsgenootjes die op hetzelfde ontwikkelingsniveau zitten, zo kunnen de kinderen elkaar imiteren.
 • Kinderen die qua leeftijd en niveau op één lijn zitten dagen elkaar uit en stimuleren elkaar.

Buitenruimte KDV Wereldkids

Activiteiten kinderdagverblijf

Wij bieden alle kinderen op het kinderdagverblijf activiteiten aan op hun eigen niveau. 

Aan de hand hiervan lopen we maandelijks een thema door met bijbehorende activiteiten. We doen elke dag een knutselactiviteit, lezen boekjes, dansen op muziek en spelen buiten. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De baby’s, dreumesen en peuters leren spelenderwijs nieuwe vaardigheden. Zo blijft het kinderdagverblijf afwisselend en uitdagend tot de kinderen naar de basisschool gaan.

De binnenspeelruimtes zijn naar leeftijd ingericht en geven de kinderen de gelegenheid om de speelhoeken te ontdekken en te spelen met andere kinderen.

Aangrenzend aan de opvang is een zeer royale afgesloten buitenspeelplaats waar uw kind lekker buiten kan spelen. Buiten spelen is bij ons een vaste activiteit. Als het weer het toelaat gaan we elke dag minimaal één keer naar buiten met de kinderen. Dit is een uitlaatklep voor kinderen; de vrijheid om te spelen, te bewegen en te verkennen. En het biedt ruimte aan om de verschillende motorische en zintuigelijke vaardigheden te stimuleren.

Hoe verloopt een opvangdag bij kinderdagverblijf Wereld Kids?

Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk een vast dagritme aan de kinderen te bieden. Zo weten de kinderen waar ze aan toe zijn wanneer zij naar de opvang komen.

07:30 inloop / vrij spelen

09:30 fruit

10:30 activiteit / naar buiten

11:30 warme maaltijd

12:30 – 14:30 slapen / rustmoment

15:00 verantwoord tussendoortje: yoghurt, rijstwafel, koekje, ontbijtkoek etc.

15:30 activiteit / naar buiten

16:30 verantwoord tussendoortje: yoghurt, rijstwafel, koekje, ontbijtkoek etc.

17:00 vrij spelen

18:30 sluiting

 

Praktische informatie dagopvang Rotterdam

De dagopvang is af te nemen op basis van vaste halve en/of hele dagen. Over het algemeen komen de kinderen op vaste dagen en minimaal twee dagen per week. De kinderen zien dus op vaste dagen steeds dezelfde groep kinderen, dit geeft ze de kans om vriendschappen te leggen met de kinderen die ze wekelijks terugzien. Voor ouders die afwisselende diensten draaien biedt KDV Wereld Kids ook flexibele opvang.

Breng- en haalmomenten

De openingstijden van het kinderdagverblijf zijn maandag t/m vrijdag van 7.30 in de ochtend tot 18.30 in de avond.

De kinderen kunnen tussen 07.30 – 09.30 worden gebracht. Voor kinderen die in de middag komen is het brengmoment tussen 12.30-13.30. De kinderen kunnen de hele dag op elk gewenst moment opgehaald worden. Alleen tijdens maaltijden om 11.30 en 16.30 is het niet mogelijk om kinderen te brengen of op te halen. Voor de andere kinderen kan het onrustig zijn wanneer er tussendoor kinderen worden opgehaald of gebracht. Of kan het zijn dat zij worden gestoord in de gezamenlijke activiteiten.

Contract kinderopvang

Het uurtarief voor de reguliere kinderopvang is € 8,50, voor de flexibele opvang is dit € 9,00 (peildatum 01-01-202). Er wordt voorafgaande aan de maand gefactureerd. Wanneer de uren niet gebruikt worden vervallen die. Eventuele extra afgenomen dagen worden de volgende maand extra gefactureerd. Meer informatie over de tarieven van de kinderopvang vindt u op de Tarievenpagina.

Vervroegde en verlengde opvang

Standaard is de openingstijd van onze opvang 07.30 uur. Op verzoek gaan we om 07.00 uur open. Als ouders neemt u dan een half uur extra af per dag; ‘vervroegde opvang’.

Heeft u aan 10 uur opvang per dag niet voldoende? Dan is er ook de mogelijkheid tot ‘verlengde opvang’ van 11 uur per dag. Dit geldt ook bij flexopvang.

Extra dagdelen/dagen ruilen

Het is mogelijk om extra dagdelen af te nemen of om incidenteel dagdelen te ruilen. Voor het afnemen van extra dagdelen en het ruilen van dagdelen worden een aantal voorwaarden gesteld.

Extra dagdelen afnemen of dagdelen ruilen is mogelijk indien:

 • De groepsgrootte het toelaat
 • Er geen extra pedagogisch medewerker ingezet hoeft te worden
 • De samenstelling van de groep dit toelaat (ter beoordeling van de groepsleiding)

Een extra dagdeel afnemen of ruilen dient minimaal 24 uur van te voren te worden aangevraagd en dient akkoord te worden bevonden door de leidinggevende. Een extra afgenomen dagdeel zal in rekening worden gebracht.

Let op: feestdagen kunnen niet geruild worden; margedagen kunnen niet geruild worden met uw reguliere contractdagen.

Sluitingsdagen

Jaarlijks sluit Wereld Kids haar deuren (eerder) op landelijke feestdagen. Daarnaast heeft Wereld Kids twee studiedagen waarop we extra werken aan de kwaliteit van het team. Onze sluitingsdagen zijn: 

 • Nieuwjaarsdag
 • Tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar)
 • Hemelvaartsdag
 • Tweede Pinksterdag
 • Eerste Kerstdag
 • Tweede Kerstdag

Op 5 december en 31 december sluit Wereld Kids om 16.00 uur.

Wilt u meer informatie over ons kinderdagverblijf in het centrum van Rotterdam?

U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier. Bellen kan uiteraard ook, ons telefoonnummer is: 010 – 84 35 460. Wij staan graag klaar om u een rondleiding te geven bij onze opvang, zodat u alvast sfeer kunt komen proeven op locatie.